raw elements – Beeldend Textiel

dutch

Zowel in het eigen atelier als op diverse externe locaties verzorgt Raw elements workshops en cursussen. 

raw elements - homepage rechts

english

In the Raw elements studio as on different other locations , workshops are taking place. 

Dinsdagavond Open Viltavond

Omdat het fijn is onder begeleiding en met elkaar te werken, in een ruimte die van alle gemakken is voorzien en waar je geïnspireerd raakt.

Kom je eigen viltproject uitvoeren, een nieuwe techniek leren, je wol verven of op zijde schilderen…het kan allemaal.

Kosten €15,- per avond

Inclusief materiaal tot €5,-(daarboven zelf materiaal meenemen of afrekenen)

Van 19:00 tot 21:30, wel even aanmelden

Mail naar info@rawelements.nl

cursus Beeldend Textiel

Verbeelding in textiel: daag jezelf uit om autonoom werk te maken uit vezels!

10 lessen van 2 uur,  250 euro, inclusief het basismateriaal

laat je meevoeren in de wereld van textielkunst, met wol als basismateriaal. 

In de lessen wordt je dmv grichte opdrachten door het proces geleid: van associaties op het thema, tot een idee, tot ontwerp tot proeven maken, tot een uitvoering. De technieken nodig voor de uitvoering van jouw project worden je in het proces aangeleerd.

Elke lesdag begint met een gezamenlijke theorieles en inspiratiebron: aandacht voor een specifieke (textiel)kunstenaar, kleurleer, compositie, demonstratie van een specifieke techniek of materiaal,etc.

Er is veel aandacht voor reflectie op het proces en “leren van elkaar”.

Hoofdtechniek: vilten. Overige technieken: borduren, haken, breien, weven, wikkelen, stempelen, en wat maar nodig is voor jouw werkstuk

Lessen van 2 uur  zowel overdag als in de avond

Deze cursus verzorg ik op diverse locaties (Purmerend, Zaandam, Castricum, Wormerveer). Mail mij voor de opties bij jou in de buurt info@rawelements.nl

Zomercursus Textielkunst

5 t/m 9  augustus

Hou je van textiel, heb je veel materialen, heb je al veel verschillende technieken uitgeprobeerd, liggen er veel onaffe werkstukken in je kast? Maar zou je heel graag (weer) het plezier en de voldoening ervaren van het creëren van een persoonlijk werkstuk? Dan is deze textielweek iets voor jou.

Door middel van oefeningen en gerichte opdrachten word je op het spoor gezet van jouw eigen persoonlijk beeldtaal en wordt je creativiteit weer “aan” gezet.

In een groep van (max 8) kom je vier dagen samen op een inspirerende plek .  De ochtenden zijn voor gezamenlijke oefeningen en het uitwisselen van kennis. Kennis van elkaar en aangereikt door de docente. Zo zullen er miniworkshops ecoprinten, verven met natuurlijke materialen, cyanotypi en vilten worden gegeven. De middagen zijn bedoeld om onder begeleiding wanneer gewenst) te werken aan je opdrachten of lekker te gaan wandelen ….of beiden.

Bij de week hoort nog een “terugkom-ochtend”, die we in overleg met elkaar plannen om de persoonlijke werkstukken (die aan het eind van de 4-daagse misschien nog niet klaar waren) aan elkaar te laten zien en te bespreken.

Vier dagen van 10:00 tot 16:00 uur met een extra ochtend van 10:00 tot 12:30. Kosten €250,- pp, inclusief koffie/thee en de basismaterialen.

NB deze werkweek is een mogelijke opstap naar de cursus Beeldend Textiel in het najaar weer van start gaat.

Kortom: wil je weer geïnspireerd raken en komen tot betekenisvolle textielkunst, dan is dit jouw week!

Mail mij voor de data en locaties: info@rawelements.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.